luni, 18 mai 2015

Uite ce ar fi facut primarul din Valea Doftanei, motiv pentru care doarme in "beciul domnesc"

Potrivit referatului de arestare preventiva, procurorii au stabilit ca, in cursului anului 2012, Ion Manea a convins un specialist in cadastru pentru intocmirea in fals a unui plan cadastral, cu intentia de a intabula in cartea funciara a Primariei Valea Doftanei un drum forestier, cu toate ca acesta nu apartinea administratiei locale.
Ulterior, in 2013, un functionar al Primariei Valea Doftanei a fost convins, tot de catre edil, sa emita un document fals care sa sustina planul cadastral anterior.
Acestea sunt cele doua fapte de instigare la fals intelectual retinute de procurori in sarcina primarului Ion Manea.
Infractiunea de abuz in serviciu se refera la faptul ca, in perioada 2012 -2014, edilul a folosit suma de 26.000 de lei din bugetul localitatii pentru amenajarea si modernizarea a doua drumuri forestiere, care sa facilite accesul catre golul alpin Zanoaga, vizat de o firma care ar fi vrut sa puna bazele unei viitoare “statiuni” montane.
De altfel, in acest dosar a fost audiat si omul de afaceri din Republica Moldova, Grigore Șincariuc (36 de ani), cel care vroia sa construiasca Zanoaga Resort.
Cu aceasta ocazie, s-a defrisat o suprafata de peste 3.300 de metri patrati de padure, creandu-se un prejudiciu de 10.000 de lei Ocolului Silvic Valea Doftanei, cat si fondului national forestier.
Ion Manea este la primul mandat la Primaria din comuna Valea Doftanei, candidand din partea PDL. In prezent el este membru PSD, inscriindu-se in acest partid in baza Ordonantei 55/2014 privind migratia alesilor locali. 
sursa: http://www.max-media.ro/uite-ce-ar-fi-facut-primarul-din-valea-doftanei-motiv-pentru-care-a-fost-arestat-preventiv.html
 

Niciun comentariu: